Fakültemizde Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

Fakültemizin 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Bahçe Bitkileri ve Bitki Koruma Bölüm’lerine ilk defa lisans öğrencisi alınmasıyla, merkezi yerleştirme ile adı geçen bölümlere yerleşen öğrencilerimize 04.10.2023 tarihinde ve saat 16.30’da oryantasyon eğitimi verildi.
Öncelikle fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Şaban KORDALI tarafından öğrencilerimize “Hoşgeldiniz” konuşması yapıldı.
Fakültemiz Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sadiye Peral EYDURAN tarafından üniversitemizin kuruluşu hakkında, Bahçe Bitkileri Bölümü’nün çalışma alanları ve mezun olan öğrencilerin iş olanakları hakkında tanıtıcı bilgiler verildi.
Öğrencilerimize Muğla ve üniversitemiz tanıtıldıktan sonra fakültemizin bulunduğu Beşkaza yerleşkesi ve Fethiye hakkında görseller eşliğinde bilgilendirici sunum yapıldı.
Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Memiş KESDEK tarafından Bitki Koruma Bölümü, çalışma alanları, mezun olan öğrencilerimizin iş olanakları hakkında bilgiler verildi. Yine, aynı öğretim üyemiz tarafından zorunlu ve seçmeli derslerle ilgili, AKTS ve mezuniyet şartları, sınıf (ders) geçme (dönemlik ders seçebilme veya not ortalaması) ile ilgili bilgiler anlatıldı.
Öğrencilerimizin herhangi bir sorunla karşılaştıkları zaman nasıl bir yol izleyecekleri ve hak arayabilecekleri (yasal hiyerarşik sırayı nasıl takip edecekleri; mesela, Akademik Danışman-Bölüm Başkanı-Dekan-Rektörlük vs. gibi) hakkında bilgi verildi. Üniversite Yönetimi, Fakültemiz Yönetimi ve öğretim elemanlarımız tanıtıldı ve çalışma alanları hakkında bilgiler verildi. Fakültemiz Dekanı ve ilgili öğretim üyelerimiz tarafından öğrencilerin sorularına cevaplar verildi. Öğrencilerimizin talepleri ve önerileri alındı. Daha sonra öğrencilerimizle birlikte fakültemiz derslikleri, laboratuvarları, çevresi ve binaları gösterildi. Öğrencilerimize başarı dilekleri iletildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Son Güncelleme Tarihi : 26.03.2024 14:45 Okunma Sayısı : 248

Son Haberler